Τόλκας: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει να ταυτιστεί πλήρως με τη ΝΔ.

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΟ Άγγελος Τόλκας υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου, 2019
Ο Άγγελος Τόλκας υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ αλλά και γιατί δέχθηκε να ενταχθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικης Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας μετά τα σφοδρά πυρά που δέχθηκε από το ΚΙΝΑΛ, επειδή δέχθηκε να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα
Σωρεία αντιδράσεων για τον μίνι ανασχηματισμό και τους πρώην «πράσινους» βουλευτές

Ο κ. Τόλκας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε ότι αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί διαφώνησε με τις πολιτικές της ηγεσίας του κόμματος σε σχέση με την προοδευτική κατεύθυνση και τις προοδευτικές συγκλίσεις. Κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ότι έχει επιλέξει να ταυτιστεί πλήρως με τη ΝΔ και τα συμφέροντά της.

«Αυτή η πολιτική διαφοροποίηση υπάρχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παραιτήθηκα και έκτοτε δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΚΙΝΑΛ ενώ όλο αυτό το διάστημα τοποθετούμε υπέρ της σύγκλισης του προοδευτικού χώρου», είπε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η κίνησή του να ενταχθεί στην κυβέρνηση αφορά τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και χαρακτήρισε «την υπαρκτή κομματική προοδευτική δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του και τις υγιείς δυνάμεις του χώρου».

Μάλιστα ο κ. Τόλκας είπε ότι στις εθνικές εκλογές, «θα αναμετρηθεί η προοδευτική προοπτική με ακραίες δυνάμεις και λογικές αυταρχισμού και τη συντήρηση της ΝΔ».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала