Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Βενεζουέλα κλείνει προσωρινά τρία συνοριακά περάσματα με την Κολομβία

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών της κολομβιανής κυβέρνησης στην ειρήνη και την ακεραιότητα της Βενεζουέλας.

Οι αρχές της Βενεζουέλας, αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τρεις γέφυρες που συνδέουν την Κολομβία με την Βενεζουέλα, ενόψει της ανθρωπιστικής βοήθειας που προγραμματίζει η αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες.

«Η Βολιβαριανή κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες ότι εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών της κολομβιανής κυβέρνησης στην ειρήνη και την ακεραιότητα της Βενεζουέλας, αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά εντελώς οι γέφυρες Simon Bolivar, Santander και Union», έγραψε στο Twitter η Ροντρίγκες.

Η αντιπολίτευση της οποίας ηγείται ο Χουάν Γκουάιδο που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναμένει σήμερα να ξεκινήσει να φτάνει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια. Η αμερικανική βοήθεια έως τώρα συγκεντρώνεται σε ειδικούς χώρους στη Ροραίμα της Βραζιλίας, στην Κουκουτά της Κολομβίας και στο νησί της Καραϊβικής, Κουρασάο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε νωρίτερα ότι η Βενεζουέλα θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και εξετάσει να κλείσει και τα σύνορα με την Κολομβία.

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν «το πρόσχημα της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας» για να προσπαθήσουν να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, η Βενεζουέλα έχει ενημερώσει τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για τα σχέδια της Ουάσιγκτον να «επιβάλει» βοήθεια στη χώρα και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση όπως εξελίσσετε. Τόνισε επίσης, ότι μέρος του αμερικανικού αφηγήματος, είναι να κατηγορεί τον Μαδούρο για θανάτους στα σύνορα της Βενεζουέλας. Αμφισβήτησε τις αναφορές για θανάτους αυτόχθονων στα σύνορα και τόνισε πως η κυβέρνηση Μαδούρο ποτέ δεν έδωσε εντολή για να ανοίξει πυρ κατά πολιτών.

Η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει ενταθεί μετά την κίνηση του Γκουάιδο να αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος τις χώρας στις 23 Ιανουαρίου. Ο Μαδούρο τον χαρακτήρισε μαριονέτα των ΗΠΑ και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι οργανώνει πραξικόπημα στη χώρα. Σχεδόν αμέσως τον Γκουάιδο αναγνώρισαν οι ΗΠΑ και συμμαχικές της χώρας. Η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και άλλα κράτη, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала