Μητσοτάκης: Να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των τυφλών συμπολιτών μας

© Φωτογραφία : Twitter/Kyriakos MitsotakisΟ Κυριάκος Μητσοτάκης με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου - Sputnik Ελλάδα
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι η ζωή ενός ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης, είναι πολύ δύσκολη σε μια χώρα με ελλιπείς υποδομές.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με μερική ή ολική απώλεια όρασης, συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου.

Η συζήτησή τους, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη εστιάστηκε στο γεγονός ότι η «ζωή ενός ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης είναι πολύ δύσκολη σε μια χώρα με ελλιπείς υποδομές».

«Την Ιωάννα-Μαρία συνόδεψε στο γραφείο μου η Μέη, ο σκύλος-οδηγός της. "Ένας σκύλος-οδηγός σου αλλάζει τη ζωή", μου εξήγησε η Ιωάννα. "Κινείσαι σαν να βλέπεις, νιώθεις ελεύθερος". Ο ορισμός της Ιωάννας στη Γραμματεία δεν ήταν συμβολικός. Οι πολιτικές μας πρέπει να ελέγχονται πάντα υπό το πρίσμα των συμπολιτών μας που έχουν ειδικές ανάγκες», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων, με βασική αρχή ότι «στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη κανείς δε θα μείνει πίσω».

Η απόκτηση λοιπόν ενός σκύλου-οδηγού και η εκπαίδευσή του από κατάλληλα καταρτισμένους ανθρώπους δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια ισότιμη, αξιοπρεπή διαβίωση», τονίζει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала