Τι θα πει ο πρωθυπουργός τη Σύνοδο ΕΕ- Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC83η ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας, Συνέντευξη Τύπου
83η ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας, Συνέντευξη Τύπου - Sputnik Ελλάδα
Αναμένεται να σημειώσει ότι χρειάζεται πολυεπίπεδη συνεργασία με τον αραβικό κόσμο και όχι κοντόφθαλμες, μονοθεματικές προσεγγίσεις». Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί η πρώτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Θα συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς και η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας θα τονίζει ότι απαιτείται πολυεπίπεδη συνεργασία της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον αραβικό κόσμο γενικότερα και «όχι κοντόφθαλμες, μονοθεματικές προσεγγίσεις». Επίσης θα τονίσει ότι χρειάζεται συνεργασία για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων ασφαλείας (Λιβύη, Συρία, Μεσανατολικό) αλλά και προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας στην οικονομία, την ενέργεια και τον πολιτισμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ — Αραβικού Συνδέσμου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άμπουλ Γέιτ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала