Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο «τραπέζι» η πιθανότητα αναβολής του Brexit, το νομικό πλαίσιο συζήτησαν Τουσκ - Μέι

CC0 / kalhh / brexitΒρετανία και ΕΕ σε διαφορετικές... κατευθύνσεις.
Βρετανία και ΕΕ σε διαφορετικές... κατευθύνσεις. - Sputnik Ελλάδα
«Παράθυρο» για πιθανή καθυστέρηση του Brexit ανοίγουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που ο Ντόναλντ Τουσκ δηλώνει ότι συνομίλησε με την Τερέζα για το διαδιαστικά ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Συνομιλία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για το νομικό διαδικαστικό πλαίσιο ενδεχόμενης καθυστέρησης του Brexit είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος. 

«Συζητήσαμε με την πρωθυπουργό Μέι πολλά ζητήματα, χθες, συμπεριλαμβανομένου του νομικού διαδικαστικού πλαισίου μιας ενδεχόμενης παράτασης. Για εμένα είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων για να εγκρίνει τη συμφωνία. Θα αντιμετωπίσουμε ένα εναλλακτικό, χαοτικό Brexit ή παράταση. Όσο λιγότερος χρόνος απομένει μέχρι τις 29 Μαρτίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της παράτασης. Είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, όχι η πρόθεσή μας ή το σχέδιό μας, αλλά ένα αντικειμενικό γεγονός. Πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, μια παράταση θα ήταν μια λογική λύση, αλλά η πρωθυπουργός Μέι εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να αποφύγει αυτό το σενάριο», σημείωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές ανέφεραν, εν τω μεταξύ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι το Brexit θα μπορούσε να πάρει παράταση μέχρι το 2021. 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι πρόκειται για «εικασίες», την ώρα που η Τερέζα Μέι κατέστησε σαφές σήμερα πως θα κάνει τα πάντα για τη δρομολόγηση του Brexit κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία, ήτοι στις 29 Μαρτίου του 2019. 

Αυτά, καθώς η ίδια εδώ και καιρό, καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να φέρει στο βρετανικό κοινοβούλιο μια συμφωνία, η οποία θα λάβει την έγκριση των βουλευτών. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала