Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Την προστασία μνημείων της Αθήνας από την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων ζητά ο Δήμος

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC Σκόνη, βροχή και υγρασία καλύπτουν την ατμόσφαιρα της Αττικής, στην Αθήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, 2019
Σκόνη, βροχή και υγρασία καλύπτουν την ατμόσφαιρα της Αττικής, στην Αθήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Στη συνέχεια εκδόθηκαν η 379/2018 έγκριση δόμησης και η 24/2019 άδεια δόμησης με μικρές τροποποιήσεις εσωτερικού χώρου. Ακόμη υπογραμμίζει ότι στην παραπάνω διαδικασία ο δήμος, μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης, έλεγξε το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγκρίσεων, τα οποία ήταν πλήρη.

Αλλαγή στο νομοθετικό και πολεοδομικό καθεστώς προκειμένου να προστατευθούν μνημεία της Αθήνας, από την ανέγερση πέριξ αυτών πολυώροφων κτιρίων, ζητεί ο δήμος Αθηναίων και επιρρίπτει ευθύνες στον ισχύοντα νόμου που «λόγω προσφάτων τροποποιήσεων δεν προστατεύει επαρκώς τοπόσημα και περιοχές της Αθήνας με μεγάλη ιστορική και συμβολική αξία».

Συμβούλιο της Επικρατείας - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Προσφυγή στο ΣτΕ για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη, μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι
Ειδικότερα η περίπτωση των συγκεκριμένων δύο κτιρίων που προορίζονται για ξενοδοχεία αναδεικνύει την ανάγκη τροποποίησης του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, σύμφωνα με τον δήμο, που ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού να ανακαλέσει την απόφασή του για την ανέγερση του κτιρίου μεταξύ των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάσου.

Για την περίπτωση του ανεγερθέντος ξενοδοχείου επί της οδού Φαλήρου 5, ο δήμος Αθηναίων, επισημαίνει ότι βρίσκεται εκτός ιστορικού κέντρου και εκδόθηκε έγκριση δόμησης (288/2016) και άδεια δόμησης (15/2017), αφού είχαν προηγηθεί πέντε θετικές αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού και δύο του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Επιπλέον, για το θέμα του ύψους γνωμοδότησε μετά από ένσταση το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), και μετά από νέα προσφυγή εκδόθηκε θετική δικαστική απόφαση 2551/2018 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Στη συνέχεια εκδόθηκαν η 379/2018 έγκριση δόμησης και η 24/2019 άδεια δόμησης με μικρές τροποποιήσεις εσωτερικού χώρου. Ακόμη υπογραμμίζει ότι στην παραπάνω διαδικασία ο δήμος, μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης, έλεγξε το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγκρίσεων, τα οποία ήταν πλήρη.

Για την περίπτωση του υπό ανέγερση κτιρίου μεταξύ των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση, ο δήμος τονίζει ότι «το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη αποφανθεί θετικά για την ανέγερση εννιαώροφης οικοδομής με πέργκολα και ασκεπή πισίνα στο δώμα, απόφαση που πρέπει να ανακληθεί. Κατατέθηκε στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4495/17, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η προέγκριση για έλεγχο των όρων δόμησης.

«Η Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων προέβη σε έλεγχο μόνο του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης και περιορισμούς της περιοχής. Αναμένονται οι υπόλοιπες εγκρίσεις, λόγω Ιστορικού Κέντρου, προκειμένου να κατατεθεί η οικοδομική άδεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала