Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Σοσιαλιστές νίκησαν στις εκλογές της Μολδαβίας

© Sputnik / Miroslav Rotar / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΕκλογές στη Μολδαβία
Εκλογές στη Μολδαβία - Sputnik Ελλάδα
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Μολδαβίας κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας, εξασφαλίζοντας το 31,35% των ψήφων, δήλωσε η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Αλίνα Ρούσου.

Νικητές στην εκλογική αναμέτρηση στη Μολδαβία ανακηρύχθηκαν οι Σοσιαλιστές εξασφαλίζοντας το 31,35% των ψηφοδελτίων, δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μετά την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.

«Παρουσιάζουμε τα προσωρινά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν μετά την επαλήθευση των στοιχείων από τα πρωτότυπα ψηφοδέλτια από όλα τα εκλογικά τμήματα. Το Κόμμα των Σοσιαλιστών της Μολδαβίας συγκεντρώνει 31.35 %. Το ACUM 26.39 %, το Δημοκρατικό Κόμμα της Μολδαβίας 23,84% και το κόμμα SOR κερδίζει 8,39%», ανέφερε η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Αλίνα Ρούσου.

Η προσέλευση στις βουλευτικές εκλογές της Μολδαβίας ανήλθε στο 49,22%, δήλωσε η Επιτροπή μετά το κλείσιμο όλων των εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, 1,45 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στη Μολδαβία και περίπου 76,600 άτομα ψήφισαν στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала