Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Γαβρόγλου: Στα μαθήματα επιλογής τα Λατινικά, λελογισμένη η αύξηση της ύλης

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΟ Κώστας Γαβρόγλου
Ο Κώστας Γαβρόγλου - Sputnik Ελλάδα
Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια που θα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εκεί θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το λύκειο.

Για «λελογισμένη αύξηση» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στις επικρίσεις για αύξηση της ύλης στο πρόγραμμα σπουδών της Γ' Λυκείου, ενώ υπερασπίστηκε την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News247» σημείωσε ότι η πρόταση του ΙΕΠ ήρθε μετά ένα χρόνο επεξεργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια που θα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εκεί θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το λύκειο.

Μαθήτρια γράφει κείμενο - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Πρόταση ΙΕΠ για νέα Γ' Λυκείου: Περισσότερες ώρες και αυξημένη ύλη
«Δεν την έχουμε υιοθετήσει ακόμη (σ.σ. την πρόταση), αλλά το ΙΕΠ έκανε αυτήν την πρόταση μετά από διαβουλεύσεις. Έχουμε κάνει και εμείς ανεξαρτήτως τις διαβουλεύσεις για να δούμε τι συμπληρωματικές απόψεις υπάρχουν και προχωράμε στην αποδοχή, έτσι όπως είναι, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως» σημείωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις επιστημονικών ενώσεων που κάνουν λόγο για αύξηση της ύλης 60% στην ιστορία, 30% στα μαθηματικά και πάνω από 30% σε χημεία και βιολογία.

Τόνισε ότι «όταν ένα μάθημα πάει από δύο ώρες σε έξι, κανονικά έπρεπε να υπάρχει και τριπλασιασμός της ύλης. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Επιστημονικές ενώσεις οι οποίες λένε τόσο τα εκατό αύξηση θα μου επιτρέψετε να σας πω, δεν είναι σοβαρό. Εμείς λέμε όταν είναι εξάωρα μαθήματα πρέπει να έχουν αυτό το περιεχόμενο. Νομίζω είναι απολύτως λογικό».

Ανακοίνωσε ότι το μάθημα των Λατινικών θα είναι μάθημα επιλογής στην Γ' Λυκείου, όπως και οι ξένες γλώσσες και το σχέδιο (οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα μάθημα επιλογής) και δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά.

Σχετικά με τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι η πρόταση του υπουργείου εξασφαλίζει τους κληρικούς «πιο πολύ απ όσο είναι σήμερα εξασφαλισμένοι» και ότι η

πρόθεση του υπουργείου είναι «να μπει μια τάξη, να διορθωθεί η ακαταστασία που είναι σε βάρος των κληρικών». «Θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια συζήτησης. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας» τόνισε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала