Και εγένετο η… «Γέφυρα»

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΠαρουσίαση του κινήματος Γέφυρα στην Αθήνα
Παρουσίαση του κινήματος Γέφυρα στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα
Η νέα πολιτική πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και στη δημιουργία ενός μετώπου εναντίον της ακροδεξιάς και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Υπεγράφη σήμερα η ιδρυτική διακήρυξη της νέας πρωτοβουλίας «Γέφυρα», η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση και τη συνένωση των διάφορων τάσεων της κεντροαριστεράς.

Στο κείμενο, το οποίο συνυπογράφουν τουλάχιστον 100 προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, αναφέρεται ότι «σε μια Ευρώπη που διολισθαίνει σε φιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και η ακροδεξιά ρητορική διεκδικεί ολοένα και περισσότερο χώρο, η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη φαντάζει μονόδρομος.

Οι διοργανωτές, ανάμεσα στους οποίους οι κ.κ. Μπουτάρης, Μπίστης και Ρεπούση, έχουν ως άμεσο στόχο τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων εν όψει των επικείμενων προκλήσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μήνυμα του καθηγητή, Σωτήρη Βαλντέν, ο οποίος προέταξε την ανάγκη της σύνθεσης απέναντι σε μια Ευρώπη, η οποία παραχωρεί και επιτρέπει την ανάπτυξη της ακροδεξιάς, επιμένοντας σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης παρακολούθησαν αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Καραμάνου, όπως επίσης και τριμελής αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала