Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ποινή επτά ετών στον Μαρτίνη για προνομιακά νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC / Ο Ανδρέας Μαρτίνης
Ο Ανδρέας Μαρτίνης - Sputnik Ελλάδα
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στην δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για την ευνοϊκή μεταχείριση δεκάδων επιφανών ασθενών στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» την περίοδο 2007-2010.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κ. Μαρτίνη για απιστία κατ' εξακολούθηση χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.

Η κατηγορία αφορά την νοσηλεία 50 πολύ γνωστών προσώπων από τον χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ κ.α, με σημαντικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν,τακτική που φαίνεται να ζημίωσε το «Ερρίκος Ντυνάν» με ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα πρόσωπα αυτά νοσηλεύθηκαν με έκπτωση ακόμη και εκατό τοις εκατό από το Ίδρυμα, κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του, αλλά μόνο για αναξιοπαθούντες.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στην δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» ως κοινωνικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαιίου, δύναται να παρέχει δωρεάν νοσηλεία ευπαθών ομάδων αλλά και, κατά περίπτωση, ασθενών ειδικών κατηγοριών και πως η έκπτωση που έγινε αφορούσε ουσιαστικά το εμπορικό κέρδος του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, οι επίμαχες νοσηλείες που έγιναν με αποφάσεις του ΔΣ του Νοσοκομείου, επέδρασαν στην αναβάθμιση του κύρους του, καθώς οι εν λόγω ασθενείς, πολιτικοί, εκδότες κ.α, αποτελούσαν διαφήμιση για τις υπηρεσίες του.

Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θόδωρος Μαντάς, σε δηλώσεις του τόνισε πως κανένα από τα πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν» δεν κλητεύθηκε είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του.

«Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала