Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Στο BBC η επιστολή διαμαρτυρίας για το ρεπορτάζ περί «μακεδονικής μειονότητας»

Την Κυριακή, το BBC δημοσίευσε ρεπορτάζ, στο οποίο γινόταν λόγος για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στη βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας.

Επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC, με αφορμή το επίμαχο ρεπορτάζ περί «μακεδονικής μειονότητας», απέστειλε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο.

Στην επιστολή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», χαρακτηρίζονται ως «απαράδεκτοι» οι ισχυρισμοί της δημοσιογράφου και επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο βρετανικό δημοσίευμα επισημαινόταν ότι «η Ελλάδα έχει σιωπηρά αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» και ότι «έχει αρνηθεί την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας εδώ και δεκαετίες».

Πριν την υπογραφή στις Πρέσπες - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Ένας δικηγόρος, ένας πολιτικός κι ένας διεθνολόγος για ρεπορτάζ BBC: Εμείς προειδοποιήσαμε

Φιλοξενούνταν δε, δηλώσεις ενός συνταξιούχου δικηγόρου, του κ. Φωκά, ο οποίος περιέγραφε «την επίπονη ιστορία της μη αναγνωρισμένης σλαβόφωνης μειονότητας της Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία μέσω διπλωματικών πηγών, ξεκαθάρισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας».

Δεν έλλειψαν μάλιστα, και οι διαξιφισμοί μεταξύ Μαξίμου και αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να εκδίδουν οργισμένες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας δικηγόρος, ένας πολιτικός κι ένας διεθνολόγος για ρεπορτάζ BBC: Εμείς προειδοποιήσαμε

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала