Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι SDF παρέδωσαν σχεδόν 300 αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στο Ιράκ τονίζει η Βαγδάτη

CC0 / / Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους - Sputnik Ελλάδα
Μεγάλος αριθμός μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS έχει παραδοθεί μέχρι τώρα στις ιρακινές αρχές από τις δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχουν παραδώσει στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας άλλους 130 μαχητές του ISIS, που έχουν συλληφθεί στην Συρία, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει πλέον τώρα τους 280, ανέφεραν οι οργανισμοί σε ένα δελτίο τύπου.

Την Πέμπτη, οι ιρακινές αρχές ανέφεραν ότι οι αραβο-κουρδικές μονάδες των SDF είχαν παραδώσει στη χώρα περίπου 150 ανεπιθύμητους μαχητές.

«Κατά τη διάρκεια της πάλης εναντίον του ISIS, οι SDF συνέλαβαν μεγάλο αριθμό αγωνιστών στη Συρία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 500 Ιρακινών. Αυτή τη στιγμή, 280 αγωνιστές παραδόθηκαν στο ιρακινό Υπουργείο Εσωτερικών. Για να αποφευχθεί η ελεύθερη κυκλοφορία τους, οι SDF έχουν λάβει επείγοντα μέτρα για να παραδώσουν τους τρομοκράτες στους ιρακινούς οργανισμούς ασφαλείας, ώστε να μπορούν να ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον τους», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας, η δεύτερη ομάδα τρομοκρατών μεταφέρθηκε στο Ιράκ την Κυριακή, ενώ οι υπόλοιποι μαχητές ιρακινής καταγωγής αναμένεται να παραδοθούν αργότερα.

Τα ονόματα των μαχητών ελέγχονται από τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι υποθέσεις τους παραπέμπονται στα δικαστήρια.

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ SDF ανακοίνωσαν την έναρξη μιας επιχείρησης με στόχο την απελευθέρωση του χωριού Μπαχούζ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ και παραμένει, σύμφωνα με τις πολιτοφυλακές, ο τελευταίος οικισμός που διατηρούν οι μαχητές του ISIS στην περιοχή.

Οι μονάδες των SDF παλεύουν με τα υπολείμματα της τρομοκρατικής οργάνωσης για αρκετούς μήνες με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει επανειλημμένα τα ατυχήματα που προκάλεσαν οι αεροπορικές επιθέσεις.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала