Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τουσκ: ΕΕ και Αραβικά Κράτη συμφώνησαν σε συνεργασία για τον έλεγχο των συνόρων

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΝτόναλν Τουσκ
Ντόναλν Τουσκ - Sputnik Ελλάδα
Την ενίσχυση της συνεργασίας τους για τον έλεγχο των συνόρων και τη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων αποφάσισαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος(LAS) συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τον έλεγχο των συνόρων, να τερματίσουν το λαθρεμπόριο και τη σωματεμπορία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν και να συντονιστούν σε διάφορα ζητήματα ασφάλειας και ελέγχου των συνόρων… Για τον έλεγχο των συνόρων και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, θα αυξήσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για την πρόληψη της σωματεμπορίας, την εξάλειψη της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και την καταπολέμηση εκείνων που εκμεταλλεύονται ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τουσκ πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των αιτίων του εξτρεμισμού και θα αυξήσουν την προσπάθεια για «καταπολέμηση της μετακίνησης ξένων τρομοκρατών».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι πρέπει να διακοπεί κάθε υποστήριξη σε βίαιους εξτρεμιστές.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέτ Αμπούλ Χέιτ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων που συζητήθηκαν.

Η πρώτη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-LAS πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο στις 24 Φεβρουαρίου και στις 25 Φεβρουαρίου.

Σχεδόν 50 χώρες βρέθηκαν στη σύνοδο κορυφής, ενώ σχεδόν όλες εκπροσωπήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο.

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει το εμπόριο και τις επενδύσεις, τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την κατάσταση στην περιοχή.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала