Ο Τραμπ θα καθυστερήσει την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - Sputnik Ελλάδα
Η πρόοδος των συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου σε σημαντικά εμπορικά ζητήματα, οδηγεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να αναβάλει την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δις δολαρίων, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αναβάλει την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δις δολαρίων, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου, υπό το πρίσμα της «ουσιαστικής προόδου» στις εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές μας συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με σημαντικά διαρθρωτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, της μεταφοράς τεχνολογίας, της γεωργίας, των υπηρεσιών, του νομίσματος και πολλά άλλα θέματα. Ως αποτέλεσμα αυτών των πολύ παραγωγικών συνομιλιών, θα καθυστερήσω την αύξηση των δασμών των Η.Π.Α. που έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала