Την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβάνου συζήτησαν Τσίπρας και Χαρίρι

© Φωτογραφία : Twitter/PrimeMinisterΟ Αλέξης Τσίπρας με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι - Sputnik Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για προσέλκυση ελληνικών εταιρειών στη χώρα του και στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί το πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών.

Το ζήτημα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων συζήτησαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Λιβάνου Αλέξης Τσίπρας και Σαάντ Χαρίρι στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης — Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου, σε μια ιδιαίτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή με πολλά προβλήματα, ενώ συνεχάρη τον ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Χαρίρι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση επενδύσεων στον Λίβανο από ελληνικές εταιρείες, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που παρέχονται από την εφαρμογή του "capital investment program", το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών του Λιβάνου.

Τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας με την Κύπρο που προωθείται με την προσεχή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, όπως σημειώθηκε, και επιχειρηματικές συναντήσεις, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ώθηση στις διμερείς σχέσεις θα δώσει και η προσεχής επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον Λίβανο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала