Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Προς προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

CC0 / / Ακρόπολη
Ακρόπολη - Sputnik Ελλάδα
Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έρχονται μετά τις αντιδράσεις για την ανέγερση δύο πολυώροφων κτιρίων στη «γειτονιά» της Ακρόπολης που κρύβουν τη θέα στον ιερό βράχο.

Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, έλεγχο νομιμότητας του κτιρίου επί της οδού Φαλήρου και αυτοψία για την ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφορικά με την ανέγερση κτιρίων στην περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη, ώστε το ύψος τους να μην εμποδίζει τη θέα προς τον ιερό βράχο.

Πολυκατοικίες στην Ακρόπολη - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Υπάρχει δικαίωμα στη... θέα; - Η περίπτωση της Ακρόπολης και τα «παραθυράκια» του νόμου
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, προτίθεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης

Επίσης ζήτησε, επίσης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5

Σκόνη, βροχή και υγρασία καλύπτουν την ατμόσφαιρα της Αττικής, στην Αθήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Την προστασία μνημείων της Αθήνας από την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων ζητά ο Δήμος
Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.

Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012.

Σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, «ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του Υπουργείου» σημειώνεται.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала