Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τι ισχύει με τις απουσίες μαθητών λόγω της γρίπης

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα - Sputnik Ελλάδα
Οι απουσίες μαθητών λόγω εποχικής γρίπης δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Το μέτρο είναι σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

Διευκρινιστική εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι απουσίες των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οφείλονται στη γρίπη δεν θα λαμβάνονται υπ' όψιν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους.

Το μέτρο θα ισχύει από τον Ιανουάριο, ενώ η λήξη θα οριστεί με νεότερη εγκύκλιο και κατόπιν ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς, όπως διευκρινίζεται.

Στην αρχική εγκύκλιο, σημειωνόταν ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει επείγουσα εγκύκλιο προς τα σχολεία όλης της χώρας με οδηγίες για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала