Η Gazprom θέλει να καλύψει πάνω από 25% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Κίνας έως το 2035

© Sputnik / Iliya Pitalev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΠερίπτερο της Gazprom
Περίπτερο της Gazprom - Sputnik Ελλάδα
Κεντρικό ρόλο στην κάλυψη των γιγαντιαίων και ολοένα αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της Κίνας φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom.

Ο ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας, Gazprom, σκοπεύει να αντιπροσωπεύσει πάνω από το 25% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Κίνας έως το 2035, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης φυσικού αερίου στη χώρα, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας.

«Μέχρι το 2035, η ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα θα υπερδιπλασιαστεί. Το ασαφές μέλλον της εκμετάλλευσης των αντισυμβατικών αποθεμάτων φυσικού αερίου δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες για πρόσθετες εισαγωγές αερίου», ανέφερε η παρουσίαση.

Το μερίδιο της Gazprom στη συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας θα φθάσει το 13% την ίδια χρονιά, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου της εταιρείας στην Κίνα μέσω του αγωγού «Power of Siberia» αναμένεται να φθάσουν το προβλεπόμενο δυναμικό τους ύψους 38 δις κυβικών μέτρων ετησίως έως το 2025.

Το 2014, η Gazprom υπέγραψε 30ετή συμφωνία-πλαίσιο με την China National Petroleum Corporation για τις παραδόσεις ρωσικού αερίου μέσω του αγωγού «Power of Siberia».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала