Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σάλος με ναζιστική σημαία που υψώθηκε σε νησί του Καναδά

Μια ναζιστική σημαία με σβάστικα βρισκόταν υψωμένη για αρκετές μέρες στην αυλή κάποιου στην καναδική πόλη Σάρλοταουν στη νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, πριν την αντικαταστήσει με άλλη.

Σημαία των Ναζί που έφερε σβάστικα, ύψωσε κάποιος στην αυλή του στην πόλη Σάρλοταουν που βρίσκεται στη νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου στον Καναδά.

Οι αστυνομικοί της περιοχής δήλωσαν ότι η σημαία δεν παραβιάζει κάποιο νόμο αλλά σκόπευαν να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να την κατεβάσει οικειοθελώς.

Ωστόσο, πριν κάνουν οτιδήποτε, φαίνεται πως ο άνθρωπος που την είχε υψώσει την αντικατέστησε με τη σημαία του νησιού.

«Το γεγονός ότι αυτή η σημαία κυματίζει στον άνεμο που πνέει στη μεγάλη δημοκρατική χώρα μας είναι αποκρουστικό», δήλωσε ένας ντόπιος του οποίου οι Ολλανδοί γονείς είχαν εγκαταλείψει την πατρίδα τους κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Δήλωσε ακόμη ότι τέτοια περιστατικά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με δύο τρόπους δηλαδή είτε να αγνοηθούν είτε να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας μίλησε επίσης για το συμβάν.

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχει σε ανθρώπους που έχουν περάσει από το Ολοκαύτωμα ή είχαν μέλη της οικογένειας που πέθαναν κατά τη διάρκεια του», είπε.

Σύμφωνα με το Κέντρο για το Ισραήλ και τις Εβραϊκές Υποθέσεις, οι Εβραίοι του Καναδά ήταν περίπου 400.000 το 2015, με τη χώρα να είναι τέταρτη σε πληθυσμό Εβραίων μετά το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала