Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέα έκδοση ομολόγου φέρεται να εξετάζει η Ελλάδα

© AFP 2023 / Aris MessanisΕυρω-κρίση
Ευρω-κρίση - Sputnik Ελλάδα
Προς την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, μέσα στο επόμενο διάστημα, προσανατολίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες. Την επόμενη κίνηση φέρεται να εξετάζει ο ΟΔΔΗΧ.

Την έκδοση 10ετούς ομολόγου, το προσεχές διάστημα, φέρεται να εξετάζει η Ελλάδα, μετά από την τελευταία έξοδο στις αγορές με 5ετές ομόλογο στα τέλη του Ιανουαρίου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σχεδιάζει ήδη την επόμενη κίνηση.

«Μια επιτυχής έξοδος στις αγορές θα συνιστούσε για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μια πολιτική επιτυχία, η οποία θα μπορούσε να τον ωφελήσει ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. 

Η τελευταία έκδοση ελληνικού 10ετούς ομολόγου ήταν τον Μάρτιο του 2010, παρατηρεί το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας: «Ήταν λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση. Το κουπόνι ήταν 6,37%. Παρά τη μείωση της ονομαστικής αξίας έκτοτε, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας δεν έχει ουσιαστικά βελτιωθεί».

Η Handelsblatt αναφέρεται και στην επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα ύψους ενός δισ. ευρώ, την οποία θα εγκρίνει το Eurogroup στις 11 Μαρτίου εφ'όσον υλοποιηθούν προηγουμένως τα σχετικά προαπαιτούμενα που αφορούν την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τη διευθέτηση του ζητήματος των κόκκινων δανείων. «Και αυτό θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα εν όψει της σχεδιαζόμενης εξόδου στις αγορές», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала