Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Ε.Δ. του Πακιστάν τονίζουν ότι ινδικό αεροσκάφος παραβίασε τη γραμμή ελέγχου στο Κασμίρ

© AP Photo / Dar YasinΜέλος των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Κασμίρ
Μέλος των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Κασμίρ - Sputnik Ελλάδα
Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν, όταν αεροσκάφη της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθαν στην περιοχή του Κασμίρ και του Τζαμού.

Ινδικό αεροσκάφος παραβίασε την Τρίτη τη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τα τμήματα της περιοχής του Τζαμού και Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία και το Πακιστάν, αλλά σύντομα επέστρεψε στην Ινδία μετά από την απάντηση της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πακιστανικών Ε. Δ. δήλωσε Ασίφ Γκαφούρ.

«Η ινδική Πολεμική Αεροπορία παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πακιστάν απάντησαν στην πρόκληση». «Τα αεροσκάφη της Ινδίας επέστρεψαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Γκαφούρ, το ινδικό αεροσκάφος απελευθέρωσε το ωφέλιμο φορτίο κοντά στη βορειοανατολική πακιστανική πόλη Μπαλακότ, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή ελέγχου, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή θύματα.

«Τα ινδικά αεροσκάφη εισέρχονταν από τον τομέα του Μουζαφαραμπάντ και αντιμετώπισαν την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση της Αεροπορίας του Πακιστάν για να απελευθερώσουν το ωφέλιμο φορτίο ενώ διέφευγαν κοντά στο Μπαλακτότ χωρίς απώλειες ή ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι σχέσεις μεταξύ του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ γίνονται όλο και πιο τεταμένες μετά τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου, όταν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 100 λίβρες εκρηκτικών στον αυτοκινητόδρομο Τζάμμου-Σριναγκάρ έπεσε δίπλα σε μια συνοδεία ασφαλείας, σκοτώνοντας 45 Ινδούς παραστρατιωτικούς αξιωματικούς.

Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι φιλοξενεί και προστατεύει τρομοκράτες, κατηγορώντας τη χώρα ότι έχει «άμεσο χέρι» στο περιστατικό.

Το Πακιστάν, με τη σειρά του, απέρριψε τους ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του στην επίθεση και είπε ότι αυτή ήταν η στρατηγική του Νέου Δελχί να εκτρέψει τη διεθνή προσοχή από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Κασμίρ.

Τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν μαζί με την Κίνα αμφισβητούν το καθεστώς του Κασμίρ από το 1947. Το κράτος χωρίζεται σήμερα μεταξύ των τριών πλευρών, με τη Γραμμή Ελέγχου να εξυπηρετεί ως de facto σύνορο μεταξύ των ινδικών και των πακιστανικών περιοχών του Κασμίρ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала