Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πενς: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ελπίζουν σε μία ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα

© AP Photo / Carolyn KasterΛευκός Οίκος
Λευκός Οίκος - Sputnik Ελλάδα
Η Ουάσινγκτον παραμένει αισιόδοξη πως μία ειρηνική πολιτική μετάβαση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι ένα εφικτό σενάριο, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ελπίζουν για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, κατά την επίσκεψή του στην Κολομβία.

Η Ουάσινγκτον αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, αμέσως μετά την αυτοαναγόρευσή του ως προσωρινού προέδρου. Ο κατεστημένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει επισημάνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ενορχηστρώσουν ένα πραξικόπημα εναντίον του.

«Εμείς εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ειρηνική μετάβαση της εξουσίας, ότι η δικαστική εξουσία στη Βενεζουέλα μπορεί να προχωρήσει και να αναγνωρίσει τη νομιμότητα της Εθνικής Συνέλευσης και του ρόλου του Χουάν Γκουάιδο ως το μόνο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Πενς τη Δευτέρα.

Ο Πενς μίλησε μετά από συνάντηση με τον Γκουάιδο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, όπου τα μέλη της Ομάδας της Lima πραγματοποίησαν συνάντηση για την κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ερωτηθείς ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πενς είπε: «Αυτό θα ήταν θέμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να αποφασίσει σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας. Θα ενεργούμε πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθούνται τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα».

Η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και ορισμένα άλλα κράτη εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη νόμιμη κυβέρνηση του Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και ζήτησαν τη διευθέτηση της κρίσης μέσω διαλόγου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала