Η εθνική φρουρά της Βενεζουέλας άρχισε να αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις στη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ στα δυτικά σύνορα της χώρας με την Κολομβία εν μέσω συνεχών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στην κολομβιανή πλευρά, άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και κοκτέιλ Μολότοφ στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να απαντήσουν με χρήση δακρυγόνων.
Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν αρχικά το Σάββατο, όταν η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προσπάθησε να εξασφαλίσει την χωρίς την άδεια της κυβέρνησης παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα από την Κουκουτά της Κολομβίας. Τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας προσπάθησαν να εμποδίσουν τα γεμάτα βοήθεια φορτηγά από το να διασχίσουν τα σύνορα της χώρας χωρίς άδεια. Παράλληλα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν την βοήθεια στη χώρα με τη βία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι παραδόσεις βοήθειας από τις ΗΠΑ έχουν ως σκοπό την απομάκρυνσή του από την εξουσία, έκλεισε αρκετές συνοριακές διαβάσεις με την Κολομβία, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας του Σιμόν Μπολίβαρ, για να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ απέρριψε τους ισχυρισμούς σχετικά με ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και υπενθύμισε ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και ένοπλων συγκρούσεων.