Πηγές υπ. Εργασίας: Οι 120 δόσεις θα προχωρήσουν, χρειάζεται λίγος χρόνος για λεπτομέρειες

CC0 / moerschy / Χαρτονομίσματα ευρώ
Χαρτονομίσματα ευρώ - Sputnik Ελλάδα
Η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει, διαβεβαίωναν πηγές του υπουργείου Εργασίας παρά την αναφορά στην έκθεση της Κομισιόν ότι «απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση».

Πηγές του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, αν και όπως σημειώνουν, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πηγές του υπ. Εργασίας που επικαλείται το ΑΠΕ, διαβεβαίωσαν ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει στο πλαίσιο που έχει παρουσιαστεί.

Ωστόσο, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία, σημειώνεται ότι «απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση» για τη ρύθμιση δόσεων για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

«Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις στο πρόγραμμα δόσεων για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας», επισημαίνεται στην έκθεση.

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι η ρύθμιση δε θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς.

Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Προειδοποιήσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα: «Εκτεταμένες ανισορροπίες» στην οικονομία

Για την αναφορά στην έκθεση της Κομισιόν για τη ρύθμιση, οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι παρατηρήσεις των Ευρωπαίων είναι πάντα αυτού του τύπου κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στενεύουν τα περιθώρια για τη δόση, «καμπανάκι» Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούσαν ότι ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала