Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο όταν τρένο εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Ραμσής» του Καΐρου με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.
Δεκάδες είναι οι νεκροί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50.
Ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι, προς τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα τα θερμά συλλυπητήρια του κ. Παυλόπουλου προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, παράλληλα, τις ευχές του για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών.
συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων εξέφρασε εξάλλου και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της σημερινής τραγικής πυρκαγιάς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου. Την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου», σημειώνεται σε μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της σημερινής τραγικής πυρκαγιάς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου. Την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου. https://t.co/N9KfL3G0zu
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 27 Φεβρουαρίου 2019