Αμερικανικά F-35B βομβάρδισαν θέσεις του ISIS για πάνω από 50 ημέρες

CC0 / / F-35
F-35 - Sputnik Ελλάδα
Το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35B, έχει συμπληρώσει 50 ημέρες αποστολών σε Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς θέσεων του ISIS.

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στο Αφγανιστάν το Σεπτέμβριο, το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35B, το οποίο θεωρείται το μέλλον στις στρατιωτικές επιχειρήσεις από Αμερικανούς στρατιωτικούς και αμυντικές εταιρείες, έχει σταλεί επίσης σε Ιράκ και τη Συρία, όπου βομβάρδισε θέσεις του ISIS για περισσότερο από 50 ημέρες.

«Ήταν ενεργά και τα πήγαν πολύ καλά», δήλωσε ο συνταγματάρχης Σάντλερ Νεμς της 13ης εκστρατευτικής μονάδας του Σώματος Πεζοναυτών, σε μια συνέντευξη για το Military.com τη Δευτέρα. Η Μοίρα Μάχης 211 πραγματοποίησε περίπου 1.200 ώρες πτήσης σε αποστολές μάχης κατά την εκστρατεία εναντίον του ISIS, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη.

Ο αριθμός των συναντήσεων στον αέρα πάνω από τη Συρία μεταξύ του αμερικανικού αεροσκάφους F-35 και των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων περιγράφηκε από την αμερικανική πλευρά ως ελάχιστος, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη.

«Γνωρίζαμε ότι διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις», δήλωσε ο διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι «έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες αψιμαχίες μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων».

Η πρώτη αποστολή μάχης του F-35 πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, ανέφερε το Sputnik, όταν το μαχητικό πέμπτης γενιάς έπληξε θέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала