Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η «αθλητική μαντίλα» που προκάλεσε σάλο στη Γαλλία

© Φωτογραφία : EUwatch/twitterΗ αθλητική μαντίλα της εταιρείας Decathlon
Η αθλητική μαντίλα της εταιρείας Decathlon - Sputnik Ελλάδα
Ο ενθουσιασμός που προκάλεσε στο καταναλωτικό κοινό του Μαρόκο μια «αθλητική μαντίλα» ώθησε την εταιρεία κατασκευής της να προωθήσει το προϊόν και στη Γαλλία ωστόσο οι πολιτικοί της χώρας είχαν αντίθετη άποψη.

Μια «αθλητική μαντίλα», η οποία αρχικά είχε κυκλοφορήσει στο Μαρόκο, ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στα ράφια της Γαλλία τον Μάρτιο αλλά οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν την εταιρεία να αλλάξει τα σχέδια της.

Στο Μαρόκο, η «αθλητική μαντίλα», ιδανική για τρέξιμο, πωλείται για περίπου 7,5 ευρώ.

Σχεδιάστηκε κατόπιν αιτήματος γυναικών που αθλούνται στο στίβο, δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της εταιρείας κατασκευής της, Decathlon στο AFP.

Ωστόσο, η μαντίλα συνάντησε τις σφοδρές επικρίσεις των γάλλων πολιτικών.

Η Αουρόρα Μπερζ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε: «Η επιλογή μου ως γυναίκα και ως πολίτης θα είναι να μην εμπιστεύεστε πλέον μια μάρκα που δεν συνάδει με τις αξίες μας».

Η υπουργός Υγείας Αγκνιές Μπουζίν παραδέχτηκε ότι η αθλητική μαντίλα δεν ήταν αντίθετη με το νόμο, αλλά δήλωσε ότι είναι αντίθετη στο όραμά της για τις γυναίκες.

«Δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στις αξίες της χώρας μας», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του συντηρητικού κόμματος Λιντιά Γκιρούς, κατηγόρησε την εταιρεία για «υποταγή στον ισλαμισμό» και «για απομάκρυνση των αξιών του πολιτισμού μας στο βωμό της αγοράς και του εμπορίου».

Οι παραπάνω αντιδράσεις έρχονται λίγες μέρες μετά από μια διαμάχη στη Σουηδία, όπου οι πολίτες επέκριναν μια πινακίδα στην πόλη Γκέφλε, η οποία απεικονίζει μια μουσουλμάνα να υποδέχεται τους ταξιδιώτες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала