Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Φοξ: Μπορούμε να επιβιώσουμε σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά θα υπάρξουν προβλήματα

© Sputnik / Alexey VitvitskyH βρετανική σημαία μπροστά από το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
H βρετανική σημαία μπροστά από το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Sputnik Ελλάδα
Η Βρετανία θα μπορούσε να επιβιώσει σε ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά τα προβλήματα θα ήταν αναπόφευκτα για την οικονομία, ήταν το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εμπορίου.

Την εκτίμηση ότι η βρετανική οικονομία θα μπροέσει να επιβιώσει σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, συμπληρώνοντας εντούτοις ότι θα υπάρξουν προβλήματα για τις επιχειρήσεις της χώρας. 

«Δεν θέλουμε no-deal που αν και θα είναι ξεκάθαρα κάτι μέσα από το οποίο θα επιβιώσουμε, θα προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις και στην οικονομία που δεν θα είναι απαραίτητα», είπε ο Φοξ στη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο. 

Ο ίδιος, συγκεκριμένα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία που θα διατηρούσε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση των βρετανικών επιχειρήσεων στην αγορά της ΕΕ, αλλά και να επιτρέπει στο Λονδίνο να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου. 

Χθες, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ότι εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία που θα φέρει η ίδια για το Brexit, τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για το έαν προτιμούν να επιλέξουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή να υπάρξει αναβολή του Brexit.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, χωρίς ωστόσο η Μέι να έχει καταφέρει να φέρει στη βουλή μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη των Βρετανών βουλευτών, ενισχύοντας τις ανησυχίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала