Με αίτημα να συνομιλήσουν με τις πρυτανικές Αρχές, φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα αιτήματα τους άκουσαν η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου και ο Αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων, καθηγητής Γεώργιος Δέλλιος.
Οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής που βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, ζητούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να παρέμβει η πρυτανεία προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του Τμήματος για τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου που είναι δύο εβδομάδες.
Οι φοιτητές ισχυρίζονται ότι η μικρή διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, στις προηγούμενες εξετάσεις είχε ως αποτέλεσμα να εξουθενωθούν ενώ κάνουν λόγο και για περιπτώσεις φοιτητές που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με υπερκόπωση.
«Το αίτημά μας για παράταση της εξεταστικής προκύπτει από κάποια αντικειμενικά δεδομένα και από την εμπειρία που έχουμε συλλέξει από εξεταστικές περιόδους μικρής διάρκειας. Καταρχάς, ένας μέσος φοιτητής του τμήματος παρακολουθεί τουλάχιστον 5-6 μαθήματα, ενώ αν συνυπολογιστούν τα χρωστούμενα, αυτά μπορούν να φτάσουν στα 7-8. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 2 εβδομάδες αναγκάζεται να δίνει σχεδόν κάθε μέρα κι από ένα μάθημα. Προφανώς αν δεν είναι τυχερός μπορεί και να δίνει 2 ή 3 μαθήματα την ίδια μέρα», αναφέρουν οι φοιτητές στο ψήφισμα τους,
Οι αντιπρυτάνεις δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν να ενημερωθούν για το ζήτημα ώστε να να μπορέσει να παραταθεί η διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.
Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο ζήτησαν οι φοιτητές την τοποθέτηση της Συγκλήτου ήταν τα κριτήρια του νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι φοιτητές ζήτησαν από τις πρυτανικές Αρχές να υπερασπιστούν, με επίσημη ανακοίνωση, τα πτυχία που δίνει το ίδρυμα και έκαναν λόγο για απαξίωση των πτυχίων με το να μοριοδοτείται το διδακτορικό για κάποιον που καλείται να διδάξει, π.χ. φυσική σε μαθητές Γυμνασίου.
Οι φοιτητές, τέλος, επανέλαβαν το αίτημά τους, να παρίστανται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου και οι αντιπρυτάνεις απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς, σύμφωνα με τη σύνθεση του Οργάνου που ορίζει ο νόμος, θα καθιστούσε όλες τις αποφάσεις του άκυρες.