Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ΕΕ πρέπει να αποφύγει πολιτικοποίηση της βοήθειας προς τη Βενεζουέλα τονίζει διπλωμάτης

© AFP 2023 / Nelson AlmeidaΑνθρωπιστική βοήθεια για τη Βενεζουέλα στη Βραζιλία
Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βενεζουέλα στη Βραζιλία - Sputnik Ελλάδα
Με κάθε τρόπο οφείλει η ΕΕ να αποφύγει την πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Βενεζουέλα, τονίζει η πρεσβευτής της χώρας στις Βρυξέλλες κ. Κλαούντια Σαλέρνο Καλντέρα.

Το Καράκας επιμένει ότι η πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραδοθεί και να διανεμηθεί αποκλειστικά μέσω του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του ζητήματος, τόνισε η πρεσβευτής της Βενεζουέλας στις Βρυξέλλες κ. Κλαούντια Σαλέρνο Καλντέρα.

«Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι της ΕΕ στη Διεθνή Ομάδα Επαφής για τη Βενεζουέλα, που επισκέφθηκε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, θα έχουν συνάντηση σε υψηλό τεχνικό επίπεδο, με σκοπό να εξετάσουν συγκεκριμένα αιτήματα για το συνολικό ποσό των δύο δις δολαρίων προκειμένου να εκτιμήσουν τον όγκο της βοήθειας που είναι έτοιμοι να παράσχουν και μέσω ποιων διαύλων θα γίνει η παράδοσή του», ανέφερε η απεσταλμένη, προσθέτοντας ότι το Καράκας ήθελε να χορηγηθεί η βοήθεια μέσω του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του θέματος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι το Καράκας συμφώνησε να δεχτεί χρηματοδότηση για ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 2,3 δις δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος κατηγορηματικά αρνείται να εγκρίνει τις παραδόσεις βοήθειας που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και αυτοανακηρυγμένου προέδρου Χουάν Γκουάιδο.

Ο Μαδούρο περιγράφει την βοήθεια ως εργαλείο για να την απομάκρυνση του από την εξουσία και ως μια «επίδειξη» με στόχο να δικαιολογήσει μια παρέμβαση στη Βενεζουέλα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала