Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Άγνωστοι «αποκεφάλισαν» μούμια 800 ετών σε εκκλησία του Δουβλίνου

Άγνωστοι φέρονται να λεηλάτησαν μια κρύπτη στην εκκλησία του St. Michan στο Δουβλίνο, κλέβοντας το κεφάλι μια μούμιας 800 ετών και μετακινώντας μια άλλη μούμια 400 ετών.

Βάνδαλοι μετακίνησαν μια μούμια 800 ετών που φέρεται να ανήκει σε έναν σταυροφόρο και πήραν μαζί τους το κρανίο της. Εικάζεται επίσης ότι πείραξαν και άλλη μια μούμια 400 ετών γνωστή ως «Η καλόγρια» στην  εκκλησία του St. Michan στο Δουβλίνο.

​Σύμφωνα με δήλωση της Εκκλησίας της Ιρλανδίας, η ζημιά που προκλήθηκε στην κρύπτη ήρθε στο φως τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν ένας ξεναγός άνοιξε την εκκλησία για τους επισκέπτες.

«Είμαι συγκλονισμένος που κάποιος που έβαλε στο στόχαστρο αυτόν τον αρχαίο τόπο ταφής και βεβήλωσε τα λείψανα εκείνων που βρίσκονται μέσα σε αυτόν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου.

«Όχι μόνο αυτά τα άτομα έχουν βεβηλώσει την ιερή κρύπτη, αλλά έχουν καταστρέψει αυτές τις ιστορικές μούμιες που έχουν διατηρηθεί στο St Michan's για εκατοντάδες χρόνια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία ξεκίνησε ήδη έρευνα για το περιστατικό.

Η κρύπτη του St Michan είχε βανδαλιστεί ξανα το 1996, όταν μια ομάδα εφήβων έβγαλε κάποιες μούμιες από τα φέρετρα τους και τις έριξε στο έδαφος.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала