Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σε χαμηλά έτους οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, σε πιθανή νέα έκδοση το βλέμμα

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, μετά τις πληροφορίες που ήλθαν χθες στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα προσανατολίζεται προς την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Σε χαμηλό ενός έτους διαμορφώνονται οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο των πληροφοριών ότι η Ελλάδα εξετάζει νέα έξοδο στις αγορές

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα ενός έτους, υποχωρώντας κατά σχεδόν 1 μονάδα βάσης στο 3,72%, καθώς η Ελλάδα εξετάζει μία έκδοση ομολόγου τον επόμενο μήνα που θα είναι η δεύτερη μετά την έξοδό της από τα προγράμματα βοήθειας τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως μετέδωσε χθες και η Handelsblatt, η Ελλάδα εξετάζει την έκδοση 10ετούς ομολόγου, το προσεχές διάστημα, μετά από την τελευταία έξοδο στις αγορές με 5ετές ομόλογο στα τέλη του Ιανουαρίου, με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να σχεδιάζει ήδη την επόμενη κίνηση.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων κινούνται κοντά στο χαμηλά 2,5 και πλέον ετών, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα για λίγο σε νέα χαμηλά επίπεδα 3,5 εβδομάδων για να αυξηθούν στη συνέχεια ελαφρά στο 2,72%, μετά από την απόφαση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch να μη μεταβάλει το αξιόχρεο «ΒΒΒ» της χώρας. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала