Γεροβασίλη: Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας γύρισαν την πλάτη στους «Πτολεμαίους»

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΗ Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη - Sputnik Ελλάδα
Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας «γύρισαν την πλάτη» στους «ακροδεξιούς "Πτολεμαίους της Μακεδονίας"» επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη, με μήνυμά της στο Twitter, αναφερθείσα στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Πυροσβεστικής.

Τα όσα συνέβησαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα με τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία που είχαν ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς, σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη, σε μήνυμά της στο Twitter, ανέφερε ότι «στο προσκλητήριο των ακροδεξιών "Πτολεμαίων της Μακεδονίας" ανταποκρίθηκαν 15 "Πτολεμαίοι" και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς με δήλωσή του».

«Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας τους γύρισαν την πλάτη. Γύρισαν την πλάτη στη βία και τη μισαλλοδοξία», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

​Η κ. Γεροβασίλη απένειμε τα διπλώματα των πρώτων 89 αποφοίτων πυροσβεστών της Σχολής Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα.

Επεισόδια σε διαμαρτυρία στην Πτολεμαΐδα - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Επεισόδια σε διαμαρτυρία στην Πτολεμαΐδα με αφορμή την παρουσία της Γεροβασίλη

Κατά την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, αλλά και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Επεσήμανε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας «επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας που θα υιοθετεί ένα σύγχρονο μοντέλο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στα πρότυπα των αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών χωρών».

Δήλωσε, επίσης, ότι οι που υπάρχουν στην πολιτική ηγεσία είναι να συνδέσουν τη μελλοντική λειτουργία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης της Σχολής «με τις νέες απαιτήσεις στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

Μιλώντας για τον «ευρωπαϊκό στρατηγικό σχεδιασμό» στον οποίο «κουμπώνει» το εθνικό σύστημα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι θα βασίζεται στους άξονες, της αλληλεγγύης, της πρόληψης, της  ταχύτητας και της παρέμβασης.

«Το σχέδιο θα συμπεριλαμβάνει τη χρήση εναέριων μέσων, ειδικό εξοπλισμό, ομάδες για την έρευνα και διάσωση, προστασία των περιβαλλοντικών πόρων, ακόμη και κινητά νοσοκομεία για τις έκτακτες ανάγκες», ανέφερε.

Οι φυσικές καταστροφές «δεν αντιμετωπίζονται πια με παραδοσιακούς τρόπους ούτε κατά μόνας όπως κάναμε μέχρι τώρα», παρατήρησε η υπουργός και κάλεσε τους νέους πυροσβέστες να συμβάλλουν ώστε «στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας να πάμε την χώρα μπροστά, να την προάγουμε και να την προστατεύσουμε από τους φυσικούς κινδύνους».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала