Αντιδράσεις ΚΙΝΑΛ - Ποταμιού για το κάλεσμα Τσίπρας στις προοδευτικές δυνάμεις

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας - Sputnik Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, ενόψει των ευρωεκλογών. Απορρίπτουν το κάλεσμα ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι.

Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται η δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, «προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, η άνοδος, η επέλαση θα έλεγα, της ακροδεξιάς με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατίας μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών», απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Εκ του πονηρού οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το ΚΙΝΑΛ στο κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς».

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει πως ήδη υπάρχει μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη και το εκφράζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Θεοδωράκης: Θα συνεχίζουμε τον αυτόνομο δρόμο μας

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απάντησε ότι δεν είναι συγχωροχάρτι για το ΣΥΡΙΖΑ η «τολμηρή» απόφαση του κόμματος να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα συνεχίσει τον αυτόνομο δρόμο του.

«Απαντώ λοιπόν στον κ. Τσίπρα. Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας σε εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του Ποταμιού.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала