Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ακυρώνει τη συλλογή υπογραφών για την αποπομπή του Ποροσένκο

© Sputnik / Stringer / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ακύρωσε τη διαδικασία συλλογής υπογραφών βουλευτών με σκοπό την υποστήριξη μίας διαδικασίας αποπομπής του προέδρου της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Ο επικεφαλής της γραμματείας του ουκρανικού κοινοβουλίου ακύρωσε την Τρίτη τα έντυπα που χρησιμοποίησαν οι βουλευτές της Ουκρανίας για να συλλέξουν υπογραφές στην προσπάθειά τους να αποπέμψουν τον προέδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Η ανακοίνωση έγινε στοn ιστότοπο του Verkhovna Rada, του κοινοβουλίου της χώρας, ώρες μετά αφού η προεδρική υποψήφιος Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών αποπομπής του προέδρου εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

«Ο Πέτρο Μπόντναρ έχει υπογράψει μια διαταγή για την ακύρωση των εγγράφων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των υπογραφών των βουλευτών του κοινοβουλίου προς υποστήριξη μιας διαδικασίας για την απομάκρυνση του προέδρου από το αξίωμα του σε μία διαδικασία αποπομπής του και σχηματισμού μιας ειδικής εξεταστικής επιτροπής», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Πέτρο Ποροσένκο για προδοσία ύστερα από τη δημοσιοποίηση μίας ουκρανικής ιστοσελίδας έρευνας, της Bihus.info, η οποία αποκάλυψε ένα υποτιθέμενο σχέδιο από τον εσωτερικό κύκλο του προέδρου, σύμφωνα με το οποίο εκείνοι θα κέρδιζαν ένα ποσό περίπου 9 εκατ. δολαρίων από την κρατική αμυντική εταιρεία της Ουκρανίας Ukroboronprom, μέσω της λαθραίας πώλησης, σε υψηλότερες τιμές, ρωσικών ανταλλακτικών για στρατιωτικά οχήματα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала