Μήνυμα Κομισιόν στην Αθήνα για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΚομισιόν
Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητεί να ολοκληρωθούν έως τις 11 Μαρτίου οι μεταρρυθμίσεις για να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

Να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους ενός δις. ευρώ για την Ελλάδα.

Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και σε αυτήν, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ — ΜΠΕ, οι θεσμοί επισημαίνουν ότι ορισμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Μεταξύ των δεσμεύσεων αυτών, περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας), η στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η δόση του ενός δισ. ευρώ για την οποία θα αποφασίσει το Eurogroup στις 11 Μαρτίου, αφορά τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs — SMPs) και εξαρτάται βάσει της συμφωνίας για το χρέος, από την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του ευρωπαϊκού εξαμήνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις εκθέσεις της για τυχόν μακροοικονομικές ανισορροπίες στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα αποτελέσματα των εκθέσεων, αναμένεται να παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13.00 ώρα Ελλάδος από τον επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις και την επίτροπο αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала