Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μέτρα στήριξης των πληγέντων στην Κρήτη από το υπουργείο Οικονομικών

© Φωτογραφία : zarpanewsΚατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Κρήτης
Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Κρήτης - Sputnik Ελλάδα
Αποφάσεις για την παράταση πληρωμής οφειλών στην εφορία για κατοίκους της Κρήτης που επλήγησαν από την κακοκαιρία, υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία και τις καταστροφές που προκάλεσε η «Ωκεανίς» στη Κρήτη προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, να υπογράφει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προβλέπεται για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως και 13/8/2019 η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 13/2/2019 έως σήμερα ή λήγουν στο διάστημα από 28/2/2019 έως 13/8/2019.

Βροχή στον δρόμο - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
«Εικόνα» καταστροφής στην Κρήτη (Βίντεο)

Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Ταυτόχρονα, αναστέλλεται μέχρι και την 13/8/2019 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 13/2/2019 οφειλών.

Ανάλογες προβλέψεις γίνονται και για φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στον Δήμο Αμαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης.

Για τα πρόσωπα αυτά, παρατείνεται έως και 15/5/2019 η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 15/2/2019 έως σήμερα ή λήγουν από 28/2/2019 έως 15/5/2019.

Για τα ίδια πρόσωπα και για τις ίδιες οφειλές το διάστημα αυτό, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων.

Επίσης, παρατείνεται έως και 15/5/2019 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 15/2/2019 οφειλών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για όλες τις παραπάνω περιοχές και για τα ίδια πρόσωπα, προωθείται άμεσα απόφαση για παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала