Παπακώστα: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για την καταδίκη του στενού συμβούλου του

© Sputnik / Menelaos Myrillas / SOOCΗ βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα
Η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα - Sputnik Ελλάδα
«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερα επιλεκτική «ευαισθησία» σε ό,τι αφορά στις διαγραφές στελεχών του κόμματος, σιωπά. Δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την ανοίκεια συμπεριφορά των συγκεκριμένων στελεχών του», επισημαίνει.

«Η εκκωφαντική σιωπή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και δευτερευόντως των φιλικών προς αυτήν μέσων μαζικής ενημέρωσης, για την καταδίκη ενός εκ των στενότερων συνεργατών του, αποτελεί μία σαφή ένδειξη της εκτροπής της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της παράταξης, όσο και από τη στοιχειώδη πολιτική ηθική».

Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης - Sputnik Ελλάδα
Παπακώστα: Καταθέτω αγωγή κατά του Κ. Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της στοχοποίησής μου

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και προσθέτει: «Η σκανδαλώδης δημόσια παραδοχή του καταδικασθέντος ότι ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε να αποσυρθεί από το προσκήνιο προσχηματικά έως ότου «να κάτσει» η υπόθεση, καθώς επίσης και η παρουσία ως μάρτυρα υπεράσπισης υποψήφιας Ευρωβουλευτού του και του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του, χρήζουν απαντήσεως ως προς το πολιτικό σκέλος, δηλαδή εάν η παρουσία τους εκεί σκέπαζε με την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας τον σύμβουλό του.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης για να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό, οφείλει να πει δημόσια αν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τους δύο παραπάνω, αλλά και τον Γραμματέα του, ο οποίος επιχείρησε να καλύψει πολιτικά τον σύμβουλό του, ενώ αυτός είχε ήδη καταδικαστεί και μάλιστα δίχως ελαφρυντικά».

Όπως επισημαίνει η κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου, «Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερα επιλεκτική «ευαισθησία» σε ό,τι αφορά στις διαγραφές στελεχών του κόμματος, σιωπά. Δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την ανοίκεια συμπεριφορά των συγκεκριμένων στελεχών του. Ο σεβασμός των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η προστασία της Ανηλικότητας είναι η ύψιστη προτεραιότητα, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις».

«Αναμένω και εγώ αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πράξει ο κ. Μητσοτάκης αυτό που θα έπραττε κάθε πρόεδρος στη θέση του, ως αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος, αλλά δεν έχει πράξει ακόμα ο ίδιος, διότι ο Βίσμαρκ είχε πει ότι ‘'αν θέλεις η συνείδησή σου να μείνει καθαρή, δεν πρέπει να την χρησιμοποιείς''. Αναμένω λοιπόν να δω πως θα την χρησιμοποιήσει», καταλήγει στη δήλωσή της.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала