Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

PDVSA: Οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τις ενεργειακές προοπτικές

CC0 / / Διυλιστήρια
Διυλιστήρια - Sputnik Ελλάδα
Σκληρή κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας άσκησε ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας και επικεφαλής της εταιρείας PDVSA.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει στις προσπάθειες για επίτευξη σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, αντί να απομακρύνεται από το μέλλον της ενέργειας, δήλωσε την Τετάρτη ο Μανουέλ Κουεβέδο, υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας και επικεφαλής της εταιρείας PDVSA.

«Επιτιθέμενη στον ΟΠΕΚ, προσπαθώντας να διασπάσει τα μέλη του και να δώσει εντολές μέσω των social media, η αμερικανική κυβέρνηση απομακρύνεται από τις μελλοντικές ενεργειακές προοπτικές. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε για το κοινό όφελος όλων των χωρών», δήλωσε ο Κουεβέδο, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει στις προσπάθεις για σταθερότητα στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 67 δολάρια το βαρέλι, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν την παραγωγή πετρελαίου αντλώντας 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, υπονομεύοντας τις προσπάθειες άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, για περιορισμό της παραγωγής ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας επλήγη από την πολιτική της Ουάσιγκτον. Τον Ιανουάριο της επιβλήθηκαν κυρώσεις, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μπλοκαρίστηκαν.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ισχυρίστηκε σε δημοσιογράφους ότι μπλοκάροντας τα περιουσιακά στοιχεία του PDVSA, οι ΗΠΑ φροντίζουν την εταιρεία «προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала