Ρώσος υπ. Ενέργειας: Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα διαρκέσουν για άλλα 100 χρόνια

Τα εμπορικά εκμεταλλεύσιμα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο επαρκούν προκειμένου να καλυφθεί η κατανάλωση για αρκετές δεκαετίες ακόμη, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Τα σημερινά αποθέματα φυσικού αερίου της Ρωσίας αναμένεται να διαρκέσουν 100 χρόνια, ενώ τα σημερινά εμπορικά εκμεταλλεύσιμα πετρελαιοειδή, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ όλων των αποθεμάτων, είναι επαρκή για 30 χρόνια, δήλωσε υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα διαρκέσουν περισσότερα από 100 χρόνια, με βάση τις ποσότητες που εξάγουμε σήμερα. Τα αποθέματα πετρελαίου… ανέρχονται σε 29 δις Τόνους… Περίπου 50% των αποθεμάτων — 15 δισ. Τόνοι — είναι εμπορικά ανακτήσιμα. Πέρυσι, εξάγαμε 556 εκατ. τόνους, επομένως με απλή διαίρεση λαμβάνουμε περίπου 30 χρόνια — αυτά αφορούν απλώς εκμεταλλεύσιμα αποθέματα», ανέφερε ο Νόβακ σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Gazeta.Ru που κυκλοφόρησε αργά την Τρίτη.

Ο υπουργός σημείωσε ότι τα εμπορικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο επειδή προστίθενται νέα αποθέματα κάθε χρόνο και η ποσότητα των αποθεμάτων που είναι αποθηκευμένα είναι ακόμη υψηλότερη από την παραγωγή πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, αυξανόμενη κατά 30% μέχρι το 2035-2040, ενώ το μερίδιο του πετρελαίου στην κατανάλωση θα παραμείνει το ίδιο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала