Επιστήμονες προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο πρόσκρουσης αστεροειδών στη Γη

CC0 / UKT2 / spaceΑστεροειδής
Αστεροειδής - Sputnik Ελλάδα
Ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία ανησυχούν για την προοπτική ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη ενώ προετοιμάζονται για το σενάριο της «χειρότερης περίπτωσης»

Ένα ντοκιμαντέρ από το Amazon Prime — αποκάλυψε πως οι επιστήμονες στη Γλασκώβη της Σκωτίας ψάχνουν στις τοπικές εκτάσεις για να βρουν υπολείμματα ενός αστεροειδούς που συγκρούστηκε με τη Γη εκατοντάδες χρόνια πριν, σε μια προσπάθεια να «σώσουν τη Γη». 

Αστεροειδής - Sputnik Ελλάδα
Κίνδυνος σύγκρουσης; Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη

Ο Apophis 99942, εν δυνάμει απειλητικός με αστεροειδή γύρω από τη Γη γύρω από τα δύο χιλιόμετρα, αναρριχήθηκε από τη NASA το 2004 για να έχει 2,7% πιθανότητα να συγκρουστεί με τη Γη το 2029.

Ωστόσο, ο διαστημικός οργανισμός απέρριψε τον ίδιο ισχυρισμό το 2013, υποθέτοντας ότι υπάρχει μια απλή πιθανότητα πρόσκρουσης 150.000 / 1 το 2068.

«Μιλάμε για τη σωτηρία της ζωής στη Γη. Η Apophis είναι αυτή τη στιγμή κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας», δήλωσε ο καθηγητής Μασιμιλιάνο Μασίμ του Πανεπιστημίου Strathclyde το 2009.

Αφού η ομάδα δεν μπόρεσε να εντοπίσει έναν πραγματικό αστεροειδή, πραγματοποίησαν δοκιμές σε ένα κομμάτι βράχου για να δουν τι θα συνέβαινε.

Το αποτέλεσμα του πειράματος υποστηρίζει μια θεωρία που προτάθηκε από τον αμερικανικό γεωφυσικό Jay Melosh, ο οποίος επισήμανε ότι εάν ο αστεροειδής εισέλθει σε μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη, θα μπορούσε να εκτραπεί της πορείας του από μια δέσμη φωτός.

«Αυτή η μικροσκοπική ώθηση θα τον σπρώξει από μια πορεία σύγκρουσης και θα σώσει τη Γη », αναφέρει.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала