Υπ. Οικονομικών: Η ΝΔ δεν μαθαίνει από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις της

© REUTERS / Alkis Konstantinidis Το υπουργείο Οικονομικών
Το υπουργείο Οικονομικών - Sputnik Ελλάδα
«Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών απάντησαν στην ανακοίνωσή της ΝΔ, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι «κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους».

Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ δήλωσαν:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σταϊκούρας για μία ακόμη φορά περιστρέφουν την πολιτική τους επιβίωση γύρω από σενάρια καταστροφολογίας. 

Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Προειδοποιήσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα: «Εκτεταμένες ανισορροπίες» στην οικονομία

Εν προκειμένω, αναλώθηκαν σε μία επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα.

Αγνοούν, προφανώς σκόπιμα, ότι σε οποιαδήποτε έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού περιλαμβάνονται σημεία θετικά και σημεία κριτικής.

Ένα είναι βέβαιο. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους. Και αυτό το γεγονός στερεί τον δημόσιο διάλογο από ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, που θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα».

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως «η δεύτερη, μεταπρογραμματική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, αλλά, δυστυχώς, εντός αυστηρών μνημονιακών περιορισμών».

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο στις 14 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως «οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι υψηλοί και διατηρούνται για πολλά χρόνια, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο και πρόσφατα επεκτάθηκε κατά 6 μήνες, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους συναρτώνται με την υλοποίηση πολλών, συγκεκριμένων δεσμεύσεων».

«Δεσμεύσεις τις οποίες η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει, με αποτέλεσμα παρεμβάσεις για το χρέος, που προβλέπονταν να υλοποιηθούν το Δεκέμβριο του 2018, συνεχώς να μετατίθενται χρονικά, επιβαρύνοντας την εικόνα της οικονομίας. Καθυστερήσεις σε σημαντικά πεδία, όπως είναι ενδεικτικά: η προώθηση συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, οι οποίες, αν και θα έπρεπε να είχαν εκκαθαριστεί από τον Αύγουστο του 2018, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ δημιουργούνται συνεχώς και νέες υποχρεώσεις, η αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των κόκκινων δανείων, η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, στο πεδίο της φορολογικής διοίκησης και στον χώρο της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала