Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πάνω από 60% των Αρμενίων πιστεύουν ότι η Ρωσία λειτουργεί ως εγγυητής ειρήνης στη χώρα

Κάτι παραπάνω από το 60% των Αρμένιων πολιτών πιστεύουν ότι η στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με τη Ρωσία εγγυάται την εθνική ασφάλεια αναφέροντας τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που διεξήγαγε ο τοπικός δημόσιος οργανισμός Glas Naroda.

Ενώ το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να παραμείνει βασικός εταίρος της Αρμενίας, μόλις 13% δήλωσαν ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι εγγυητής της ασφάλειας της χώρας τους. 

Αρμενία - Sputnik Ελλάδα
Αρμενία: παίρνει σειρά μετά τη… Σόρο-ποίηση της Γεωργίας;

Επιπλέον, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη βορειοδυτική αρμενική πόλη Γκιούμρι συνέβαλε στη σταθερότητα στην Αρμενία και σε ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν προκλητικές διαμαρτυρίες στις οποίες οι κάτοικοι ζητούν από τη βάση να κλείσει και το 30% υποστήριξε ότι αυτές οι διαμαρτυρίες δεν αντικατόπτριζαν τη γνώμη του αρμενικού λαού.

Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία απειλούν συνεχώς την Αρμενία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 1.200 καθηγητές και φοιτητές από πανεπιστήμια της Αρμενίας τον Φεβρουάριο.

Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι περίπου στο 1-2%.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала