Κατρούγκαλος και Χαρίτσης κατά ΝΔ: Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις Ευρωεκλογές

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΨήφος σε κάλπη
Ψήφος σε κάλπη - Sputnik Ελλάδα
Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης καταγγέλλοντας «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» για να «περιορίσει την ήττα της» στις επερχόμενες εκλογές.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι «εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές» εξαπολύουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στα περί «απαράδεκτων μεθοδεύσεων».

Το λογότυπο της ΝΔ - Sputnik Ελλάδα
Σφοδρή επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση με καταγγελίες για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» στις εκλογές
Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών — αυτονοήτως — θετικά» αποσαφηνίζοντας εκ νέου ότι «οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς Ευρωεκλογές».

Μάλιστα υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».

Επισημαίνουν ότι «η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, στην οποία αναφέρεται, είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων και απλώς προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης. Είναι κοντά η ετυμηγορία της».

Όπως ανέφερε η ΝΔ «οι περισσότεροι από 70.000 Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο 25 Μαΐου θα είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι κάτοικοι της Μεγάλη Βρετανίας που θα στερηθούν τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο της χώρας καταγωγής τους».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала