Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Κύπρος θέλει να μετέχουν ρωσικές εταιρείες στις γεωτρήσεις και να αρθεί το εμπάργκο

CC0 / Kaufdex / cyprusΣημαία της Κύπρου
Σημαία της Κύπρου - Sputnik Ελλάδα
Η Κύπρος θα καλωσόριζε τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για τη διάνοιξη φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στο Sputnik.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε στο Sputnik την Πέμπτη πως ελπίζει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία καθώς και τα μέτρα αντιποίνων της Μόσχας με τη μορφή του εμπάργκο τροφίμων, θα εγκαταλειφθούν.

Η μεγάλη τουρκική ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Νέα πρόκληση: Ως μέρος της Τουρκίας η Κύπρος σε αφίσα του Τουρκικού υπ. Άμυνας (εικόνα)

Παράλληλα όμως υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί μόνο όταν επιτραπεί από το πολιτικό περιβάλλον.

«Ελπίζω ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα ακολουθήσουν μια κατεύθυνση που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας τις κυρώσεις και τις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες», ανέφερε ο Γεωργιάδης.

Σημαία της Τουρκίας - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Κύπρος κάνει κατάχρηση της ιδιότητάς της ως μέλος ΕΕ

Την ίδια στιγμή καλωσόρισε τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για τη διάνοιξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της χώρας.

Τον Δεκέμβριο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέκτεινε τις οικονομικές κυρώσεις που επιδιώκουν να χτυπήσουν τη Ρωσία, τις οποίες η ΕΕ εισήγαγε σε σχέση με την ουκρανική κρίση, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019.

Το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για αυτό που οι δυτικές χώρες ονομάζουν «προσάρτηση της Κριμαίας» και την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στη σύγκρουση στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Η Ρωσία αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και επιμένει ότι η Κριμαία επανήλθε εκουσίως ως αποτέλεσμα ενός νόμιμου δημοψηφίσματος. Χτυπώντας με πολυάριθμες κυρώσεις, η Μόσχα εισήγαγε μέτρα αντιποίνων, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο τροφίμων, εναντίον μελών της ΕΕ και άλλων χωρών.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала