Λήγει η προθεσμία για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες

© Φωτογραφία : SOOC/Alexandros Michailidis Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ
Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ - Sputnik Ελλάδα
Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου είναι σε ετοιμότητα ώστε μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 15:00 να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων. Μόνο η «Alter Ego» του Β. Μαρινάκη είχε καταθέσει αίτηση μέχρι χθες.

Στις 15:00 σήμερα, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μέχρι χθες, η μόνη εταιρία που είχε καταθέσει αίτηση, ήταν η «Αλτερ Έγκο ΜΜΕ», συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα μέλη του ΕΣΡ, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, θα βρίσκονται σήμερα σε «ανοικτή» διάσκεψη, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Στη συνέχεια θα ενημερώσουν επίσημα για τον αριθμού των αιτήσεων και των φορέων, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει

Το ΕΣΡ θα ελέγξει τις αιτήσεις με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων. Στη συνέχεια θα γίνει ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Εάν έχουν υπάρξει δύο υποψήφιοι, οι δύο εναπομείνασες άδειες θα εκχωρηθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπεται, ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι των δύο ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала