Μοσκοβισί: Σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα για τον νόμο Κατσέλη

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΣυνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί στο Μαξίμου.
Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί στο Μαξίμου. - Sputnik Ελλάδα
Ο Επίτροπος είπε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ένα «μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση σε μνημόνιο» και χαιρέτισε την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.

Για εξαιρετική πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις που αποτυπώνεται και στην έκθεση της Κομισιόν, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πως συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τα δυο εναπομείναντα ζητήματα, την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Αλέξης Τσίπρας και Πιερ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα
Το μήνυμα που φέρνει ο Μοσκοβισί στην Αθήνα

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι έχει κοινή άποψη με τον πρωθυπουργό για το νόμο Κατσέλη και τα κριτήριά του, που θα πρέπει να «διασφαλίζουν εκείνους που έχουν ανάγκη και όχι στρατηγικούς κακοπληρωτές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να «δουλέψουμε σκληρά για να καθορίσουμε αυτά τα κριτήρια» τα οποία θα προστατεύσουν τον τραπεζικό τομέα και θα εξομαλύνουν την κατάσταση των κόκκινων δανείων.

​Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, «που δεν είναι δόση ουσιαστικά, είναι τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που θα επιστραφούν στην ελληνική οικονομία». Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η δόση αυτά θα δώσει ξεκάθαρο σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, είναι αξιόπιστη και οι επενδυτές μπορούν να πιστέψουν σε αυτή.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε επίσης, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ένα «μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση σε μνημόνιο» και πως γίνονται συζητήσεις και συνεργασίες σε ένα πλαίσιο θετικών αλλαγών.

Τσίπρας: Δεν είμαστε σε μνημόνιο, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές, αλλά συμβουλές

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε μνημόνιο και έτσι «υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές».

Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί στο Μαξίμου. - Sputnik Ελλάδα
Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Είμαστε συνεργάτες, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές

Ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος νωρίτερα τον Πιερ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε ότι «είμαστε συνεργάτες, αλλά δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο που βρισκόμασταν όταν εσείς εκπροσωπούσατε τους δανειστές κι εμείς ήμασταν οι δανειζόμενοι».

«Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουμε τον ίδιο στόχο, συνεργαζόμαστε με πρόθεση να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι υπάρχουν «πολύ καλά σημάδια» που δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν, θα φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Μοσκοβισί: Θέλουμε να χτίσουμε ένα success story στην Ελλάδα

Ο κ. Μοσκοβισί, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την υποδοχή, ανέφερε ότι «εγώ πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης» και πως «υπάρχουν σημαντικές επιδόσεις».

«Από την πλευρά μας, ως Κομισιόν, θέλουμε να χτίσουμε ένα success story στην Ελλάδα και τώρα είμαστε σε μια νέα φάση», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

«Συνεργαζόμαστε και έχουμε κοινά συμφέροντα», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «θετικό» ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Εξήγησε ότι «συνεργαζόμαστε από κοινού για να υλοποιήσουμε τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις» και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Eurogroup του Μαρτίου θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα», γεγονός που θα αποτελέσει «σημάδι στις αγορές» ότι η Ελλάδα «είναι αξιόπιστη και βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε μνημόνιο, ο κ. Μοσκοβισί, είπε: «Δεν θέλω να πιέσω και να δημιουργήσω σύγχυση, η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε τέταρτο μνημόνιο, αλλά σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала