Πετρόπουλος: Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΟ υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος - Sputnik Ελλάδα
Για λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να προχωρήσει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή», δήλωσε ο  υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας «που κάνουμε για την εφαρμογή, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις».

«Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα «στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό». «Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται», είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν τω μεταξύ, εκτός ρύθμισης θα τεθούν, όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

«Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, «στον βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «Δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις, για να κάνουμε τη διορθωτική πολιτική, που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν… Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала