Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι συνταξιούχοι

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΣυνταξιούχοι
Συνταξιούχοι - Sputnik Ελλάδα
Προανήγγειλαν νέο κύκλο κινητοποιήσεωνγια τα θέματα υγείας από τον επόμενο κιόλας μήνα και υπενθύμισε ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 163 διαδηλώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μπει τέλος στην «κατρακύλα» του δημόσιου συστήματος υγείας, ζητούν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Συνταξιούχος - Sputnik Ελλάδα
Επιστροφή αναδρομικών σε όσους δικαιώνονται ζητούν οι συνταξιούχοι
Όπως δήλωσε ο β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας τους στο ΙΚΑ Βασίλης Ρέβας το πρόβλημα στην υγεία δεν οφείλεται στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά στις πολιτικές που ακολουθούν η τρέχουσα, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο ίδιος προανήγγειλε νέο κύκλο κινητοποιήσεων των συνταξιούχων για τα θέματα υγείας από τον επόμενο κιόλας μήνα και υπενθύμισε ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 163 διαδηλώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Γιώργος Κοτουνίδης, αντιπρόεδρος στην ομοσπονδία του φορέα κατηγόρησε τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβέρνησεις ότι «έντεχνα απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας, με στόχο να ανοίξει πλατιά ο δρόμος για τους ιδιώτες».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, «από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκύπτει ότι το 2019 προβλέπονται τα ίδια κονδύλια από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν δοθεί πέρυσι και τα οποία ήταν μειωμένα κατά 363 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017, μια μείωση που προστέθηκε στην κατά 25,2% συρρίκνωση των κονδυλίων του 2016. Μαζί με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΕΟΠΥΥ, οι περικοπές φτάνουν τα 683 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη για τις περικοπές στις συντάξεις

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала