«Δεν επετεύχθη συμφωνία αυτή τη στιγμή, αλλά οι ομάδες εργασίας προσδοκούν σε νέα συνάντηση στο μέλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, αναφορικά με τις διαβουλεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι.
Η Σάντερς πρόσθεσε ότι κατά τις συνομιλίες τους, οι δυο ηγέτες υπήρξε διάσταση απόψεων στο πως θα προχωρήσει η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Η ίδια πρόσθεσε ότι συνομιλίες μεταξύ των δυο ηγετών, ολοκληρώθηκαν δύο ώρες νωρίτερα από τον προγραμματισμό.
Τραμπ: Εμπιστεύομαι τον Κιμ, δεν θα κάνει πυρηνικές δοκιμές
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα να υπογραφεί συμφωνία με την Βόρεια Κορέα, αλλά επέλεξε να γίνουν όλα σωστά ακόμη και αν δεν γίνουν γρήγορα. Εξήγησε ότι η Βόρεια Κορέα ήταν έτοιμη για αποπυρηνικοποίηση ορισμένων περιοχών, αλλά οι ΗΠΑ δεν ήταν έτοιμες για την άρση κυρώσεων.
Πρόσθεσε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε πως δεν θα προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές και πως τον εμπιστεύεται, ενώ για τις σχέσεις των δυο ηγετών, ο Τραμπ είπε ότι συμπαθούν ο ένας τον άλλο.
Η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών, έγινε τον Ιούνιο του 2018 και κατέληξε στη δέσμευση του Κιμ για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και του Τραμπ για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Πιονγκγιανγκ.